Το Gonzo’s Quest ™ έχει ένα κινούμενο σύμβολο Free Fall που δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να εισέλθει στη λειτουργία Ελεύθερης Πτώσης.
  • Χαρακτηριστικό ελεύθερης πτώσης. Όταν τα σύμβολα 3+ ελεύθερης πτώσης εμφανίζονται διαδοχικά σε μια γραμμή πονταρίσματος, ξεκινώντας από τον αριστερό κύλινδρο, κερδίζονται 10 ελεύθερες πτώσεις. Αν τα σύμβολα 3+ ελεύθερης πτώσης εμφανίζονται σε δύο γραμμές πονταρίσματος τότε κερδίζονται 20 ελεύθερες πτώσεις.
  • Animation.Μια σύντομη ακολουθία κινουμένων σχεδίων βλέπει το τμήμα των συμβόλων, σαν να ήταν πύλη. Ο Gonzo περπατάει μέσα από την πύλη και κατευθύνεται προς τη χρυσή πυραμίδα. Το πληκτρολόγιο αλλάζει και τα σύμβολα έχουν μια πιο χρυσή απόχρωση για τη διάρκεια της λειτουργίας Free Falls. Ένα δυναμικό σύμβολο ενημερώνει τους παίκτες για τον αριθμό των ελεύθερων πτώσεων.
  • Επανεκκίνηση ελεύθερης πτώσης. Κατά την ελεύθερη πτώση, 3 ή περισσότερα σύμβολα Free Fall δίνουν επιπλέον Free Falls.
  • Η ελεύθερη πτώση κερδίζει. Τα κέρδη κατά την ελεύθερη πτώση πολλαπλασιάζονται με τον πολλαπλασιαστή που εμφανίζεται στην κορυφή του παιχνιδιού. Ο μέγιστος πολλαπλασιαστής στο Free Falls είναι x15.
  • Τέλος Ελεύθερων Πτώσεων. Στο τέλος της ελεύθερης πτώσης, μια σύντομη ακολουθία κινουμένων σχεδίων παίζει για να σηματοδοτήσει το τέλος της δυνατότητας ελεύθερης πτώσης και την επιστροφή στο κύριο παιχνίδι. Τα νομίσματα που κερδίσατε κατά την διάρκεια της ελεύθερης πτώσης εμφανίζονται στην οθόνη Win. Ο γύρος παιχνιδιών συνεχίζεται εκεί όπου σταμάτησε όταν κερδίστηκε το Free Fall και προστίθενται επιπλέον κέρδη στην οθόνη του Win. Στο τέλος του γύρου του παιχνιδιού, εμφανίζεται ένας διάλογος εμφάνισης νίκης που δείχνει το συνολικό ποσό κέρδους που κερδήθηκε κατά τη διάρκεια του γύρου του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των κερδών του Free Fall.